Telefonszámunk: +36305117298 | E-mail címünk: ertekesites@ajtokilincs.hu | Bemutatótermünk: 1135 Budapest Zsinór utca 29/b. | Nyitvatartás H-P 8-16 (12-12.30 között ebédszünet)

Ajtókilincs blog

Mitől különlegesek a rézkilincsek? Mit érdemes tudni róluk?

Ajtókilincs webáruház
2022.06.25 13:49
Mitől különlegesek a rézkilincsek? Mit érdemes tudni róluk?

Ezek a kilincsek több száz éves hagyomány alapján homokban öntött és kézben polírozva készülnek. Mi a titka? A cikkből minden kiderül!

Minden darab szinte teljesen egyedi és magán viseli a kézimunkából adódó apróbb jellegzetességeket csiszolási szálakat, öntvény zárványokat a leggondosabb megmunkálás mellett is. Ne keresse a hibátlannak gondolt gépek által tömegben gyártott jellegtelen egyformaságot, mert nem találja.

Gyakori kérdés: lakkozzuk a kilincset?

A kilincseket alapvetően lakkréteggel borítjuk, de mindig nagy élvezet egy igazi, tradicionális lakk nélküli, lakkozatlan kilincs öntése. 

Gyakori kérdés: mennyi időt vesz igénybe a gyártás?

Ezek a típusú kilincsnek hosszabb elkészítése időt vehetnek igénybe amely 1-3 hét is lehet , de a gyártás kézműves volta miatt ez természetes.

Gyakori kérdés: mennyire tartós ez a termék?

Ez a módszer tartós minőséget eredményez, sőt a valódi rézkilincsnek még antibakteriális hatása is van! Akár 50 év használatot is lehetővé tesz az alapanyag és a kivitel. A gondosan őrzött kilincsek értéke nem, hogy csökken, hanem az évek alatt még növekszik is! A lakkozatlan kilincseknél lehetőség nyílik a felújításra is. Így egy kilincs akár több generációt is ki tud szolgálni.

„Elgondolkodtat, foglalkoztat, ötletet ad történelmet ír és mesél nekünk arról, hogy ki mikor és milyen körülmények között használhatta a terméket.”

Gyakori kérdés: hol alkalmazzák leggyakrabban?

FONTOS: ezt a típusú terméket rendszeresen kérik tőlünk műemlékvédelemben jártas szakemberek akiket nem az ár foglalkoztat hanem a reprodukció a termékek értékmegőrzés és ez a ilyen fajta szemlélet jövőnek szóló átörökítése.

Hát itt még fellelhető elérhető és kedvező feltételek mellett elérhető ez az életérzés.