Telefonszámunk: +36305117298 | E-mail címünk: ertekesites@ajtokilincs.hu | Bemutatótermünk: 1135 Budapest Zsinór utca 29/b. | Nyitvatartás H-P 8-16 (12-12.30 között ebédszünet)

Ablakkilincsek

Az ablak kilincsek különböző anyagokból készülhetnek, például, műanyagból vagy fémekből, mint például eloxált alumínium vagy nemesebb anyagok úgy mint réz, rozsdamentes acél. A különböző anyagok különböző tulajdonságokkal rendelkeznek, mint például a tartósság, a könnyű tisztíthatóság vagy az esztétikai vonzereje. Az ablak kilincsek elérhetők különböző színekben is, így könnyen illeszthetők a belső tér stílusához és a többi ablak és ajtó kiegészítőjéhez. A klasszikus fehér vagy neutrális színek mellett választhatunk élénk színek közül is, hogy kiemeljük az ablakokat kilincseit. Az ablak kilincsek formája is változatos lehet, az egyszerűbb, letisztult formáktól a díszesebb, domborúbb vagy ívelt formákig. A kilincsek formája a belső tér dizájnja és az ablakok stílusa alapján választható. Az ablak kilincsek anyaga, színe és formája számos lehetőséget kínál a belső tér kialakításához és az ablakok egyedi megjelenéséhez. A megfelelő anyag, szín és forma kiválasztásával harmonikus és vonzó környezetet teremthetünk otthonunkban.
ÉRDEMES ELOLVASNI AZ ALÁBBIAKAT A MEGFELELŐ KILINCS VÁLASZTÁSA ÉRDEKÉBEN!

A megfelelő termék kiválasztásukkor elsősorban az ablak méreteit, milyenségét kell figyelembe venni, hogy mi fér el a kereten régebbi Geréb tokos vagy újabb fa esetleg műanyag ablak modern vaslatokkal. Egyszárnyú kisebb vagy nagyobb illetve kétszárny ablakról van szó.

EGYSZÁRNYÚ SIMA vagy DUPLA ablakoknál általában jó választás lehet az ablak „L” alakú kilincs ami általában 6 mm tengellyel van ellátva. Rengeteg régebbi épület felújításánál találkozhatunk ezekkel a típusokkal. Ezek általában egyszerű színben hozzáillő facsavarokkal kerülnek felszerelésre.( tovább bővíthető tengelyméret 7-8 mm kérésre)

Ha esetleg ELÉG NAGY az EGYSZÁRNYÚ ALAK vagy már szinte ERKÉLYAJTÓ méret lenne és mellé még bukó nyíló mechanika is társul körben az ablakkeretben akkor mindenképpen érdemes az erkélyajtó kilincsek közül válogatni. Ezekkel a mechanika mozgatása sokkal kényelmesebb könnyebben működnek a vasalatok. Erkélyajtóknál, ha van lehetőség akkor euro szabványos mechanikával szereltek a legmegfelelőbbek. Ezek 5x 40 mm metrikus csavarokkal illeszthetők a helyükre.

KÉTSZÁRNYÚ SIMA vagy DUPLA ablakoknál a „T” alakú kilincsek az ideális és esztétikus megoldás. Ezekben az ablakokban szintén vannak fém mechanikák, amik alul felül reteszelik az ablakokat. Igy itt a nagyobb méretű T kilincs jó szolgálatot tesz a jobb fogással és könnyebb reteszeléssel. általában ezek típusok szinten egyszerű színben hozzáillő facsavarokkal kerülnek felszerelésre. De vannak olyan zárszerkezetek, amelyekben nagyobb méretű fémszerkezet van a tengelykörül elhelyezve és itt 4 vagy 5 mm metrikuscsavar rögzítés szükséges. Ezek a kilincsek általában 6-7-8 mm átmérőjű fém tengellyel szereltek.

Ebben az esetben asztalos segítsége jól jöhet felújítás során, aki látott már ilyet. ilyen zár pl: Bascule is ami nálunk is kapható. Ez esetekben jó megoldás lehet még, ha nem akarunk egyedileg gyárttatani hozzá ablak kilincset, ha minél hosszabb pajzsot választunk amely túl nyúlik a fém lapon így szinten szerelhetővé válik facsavarral.

Végül meg kell említenünk a lengőgombokat is amelyek különféle szekrényajtókra tolóajtókra lengőajtókra lehetnek jó megoldások de gyakran teszik nagyobb méretű fiókokra is. ezek a gombok általában 8 mm tengellyel ellátottak így ha nincs szükség csak hogy nyisson egy ajtó akkor 2 db vásárlása esetén így is megoldható a zárnyelv mozgatása, ajtónk kinyitása.

A KILINCSTENGELYEK SOKASÁGA MIATT érdemes rendelésnél odafigyelni milyen méretre lesz is szükségünk. Jó hír, hogy nálunk kapható IGEN SZÉLES VÁLASZTÉKBAN MINDENFÉLEM MÉRETŰ TENGELY és MINDENFÉLE MÉRETŰ SZÜKÍTŐK-BŐVÍTŐK fém és műanyag HÜVELYEK. így ha gondosan tájékozódik mire is van szüksége, akkor biztosan tudunk Önnek megfelelő tengelyt biztosítani a választott termékhez. Ezzel időt és így pénzt spórolva Önnek.

Végül de nem utolsó sorban ezek mellett figyelembe kell venni a belső tér stílusát, a színvilágot és az anyagokat. A rozsdamentes acél vagy króm felületek modern és letisztult megjelenést kölcsönöznek, míg a bronz vagy réz, antikolt felületek, rusztikus hangulatot teremt otthonában A különböző színes felületek pedig variálhatóságukkal lehetnek hasznunkra. Az ABLAK kilincs kialakítása lehet egyszerű modern vagy díszített ornamentális, attól függően, milyen hatást szeretnénk elérni. Az ajtókilincsek használata során szintén fontosak a könnyen nyitható és zárható kilincsek. A nálunk fellelhető legtöbb kilincs felületkezelt amelyek védelmet nyújtanak mindennapi életünk során hosszú távon. Ügyeljünk arra, hogy az ablakkilincsek megfeleljenek az egészséges életmód elvárásainak is, például könnyen tisztíthatók legyenek, hogy minimalizáljuk a baktériumok terjedését. A nálunk található széles választékú ablakkilincsek nemcsak egy kis részletek az otthonunknak, hanem stílusunkat kifejező egyedi kilincsek, amelyek a mindennapi életünket is szebbé, esztétikusabba, könnyebbé teszik. Válasszuk meg őket gondosan, hogy otthonunkban igazán jól érezzük magunkat! Jó választást és vásárlást kívánunk!