Telefonszámunk: +36305117298 | E-mail címünk: ertekesites@ajtokilincs.hu | Bemutatótermünk: 1135 Budapest Zsinór utca 29/b. | Nyitvatartás H-P 8-16 (12-12.30 között ebédszünet)

Biztonsági

Ebben a kategóriában és alkategóriákban két fő szempont alapján válogathatnak a vásárlók. Az egyik opció a biztonsági bejárati ajtókilincsek, melyek nagy igénybevételnek és betörés elleni védelemnek is megfelelnek. Másik lehetőségként a beltéri ajtókhoz színben harmonizáló, esztétikus és strapabíró kilincsek közül választhatnak. A kategória alján részletes információkat találnak a biztonsági ajtókilincsekkel kapcsolatos ismérvekről.
A bejárati biztonsági ajtókilincsek fontos ismérvei a megfelelő tervezés és kialakítás, mely fő célja a betörések elleni védelem, amely kiterjedhet a cilinder zárbetét törésre, a zár és zárbetét ki és vagy felfúrása elleni védelemre illetve a különböző mechanikai rongálások ellen megfelelő védelemre is. Ezek a kilincsek általában masszív, erős anyagokból készülnek, például rozsdamentes acélból vagy nemesacél a komolyabb darabok estén nem ritka, hogy az acél védőpajzs még hőkezelést is kap. Az anyagok mellett a kialakítás is rendkívül fontos: a biztonsági ajtókilincseknek masszívnak és strapabírónak kell lenniük. Az ilyen bejárati ajtókon az ajtókilincsek mellé gyakran alkalmaznak további biztonságot növelő plusz megoldásokat, például kiegészítő felső vagy másodzár alkalmazását vagy speciális biztonsági cilinder betéteket használatát, amelyek tovább nehezítik a betörési kísérleteket megvalósulását. Biztonságot növelő szempontok a kilincs tekintetében: A kilincset kizárólag belső oldalról lehessen rögzíteni az bejárati ajtóra. Rongálás leverés elleni védelem. Megfelelő méretű Cilinder betét választása, amely kívül nem lóg ki a pajzs síkjából. Betét törés elleni védelem. Megfelelő fokozatú védelemmel ellátott cilinder betét választása, amely felfúrás, savazás és kulcs másolólás ellen is védelmet biztosít. Külső oldalon acél edzett pajzs különféle rongálás, fúrás elleni védelem.